Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Συν ένα...



Πέρσι ίδια μέρα έκλεινε ένας σημαντικός κύκλος για μένα. Μία δεκαετία στην οποία έμαθα να ζω μόνος και να πατάω γερά στα πόδια μου. Η περασμένη δεκαετία ήταν το τέλος της φοιτητικής μου ζωής και η αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. Την περασμένη δεκαετία ανακάλυψα την αγάπη μου για την γραφή και τα ταξίδια. Ο κύκλος αυτός έκλεισε με μεγάλη επιτυχία κάτι το οποίο έγινε αντιληπτό όταν πέρσι κοίταξα πίσω μου και είδα δέκα χρόνια γεμάτα. Δέκα χρόνια με όμορφες εικόνες, με δύσκολες στιγμές, με ιστορικά γεγονότα και με προσωπικές στιγμές που με στιγμάτισαν, μου έδωσαν ένα μάθημα από τα παθήματά μου και με ώθησαν προς το καλύτερο.
Από σήμερα ανοίγει επίσημα ο επόμενος κύκλος. Η νέα δεκαετία. Η παραγωγική για το ανδρικό φύλο. Η σοβαρή. Ίσως μία σοβαρή επιστροφή προς την παιδικότητά μου. Για την νέα δεκαετία έχω ήδη στήσει γερές βάσεις και πάνω σ' αυτές θέλω να πατήσω για να χτίσω. Όχι μόνος αλλά με φίλους κι ανθρώπους που έχω κοντά μου. Με πρόσωπα που αγαπώ κι εμπιστεύομαι. Η μοναξιά χρειάζεται για τους στοχασμούς αλλά η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητες για την πρόοδο και την εξέλιξη του χαρακτήρα μας και για την επίτευξη των στόχων μας.
Όμως όπως λέει η γιαγιά μου, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Οπότε θα ακολουθήσω την ίδια νοοτροπία που με συντροφεύει όλα αυτά τα χρόνια. Να μη λέω πολλά για να μπορώ να δίνω περισσότερη αξία σ' αυτά που κάνω μα πάνω απ' όλα για να ζω όσο πιο έντονα μπορώ, τη κάθε στιγμή!
Συν ένα λοιπόν με αισιοδοξία!

2 σχόλια: