Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Μνήμη και λήθη στο #ad_hocΤην Παρασκευή 20.11.15, από τις έξι έως τις οκτώ το απόγευμα, ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης συνεπικουρούμενος από τον Γιώργο Χατζελένη, θα υποδεχθούν #ad_hoc στο ID Radio τον Θωμά Καραμουσλή, για ένα διαφορετικό σχολιασμό της επικαιρότητας.
Ο εκ Χίου ορμώμενος Θωμάς Καραμουσλής χαρακτηρίζεται από την πλούσια προσωπικότητά του. Ο «πρέσβης μας». όπως τον αποκαλούν κάποιοι φίλοι, το πρώτο στοιχείο που τον χαρακτηρίζει είναι το πηγαίο χιούμορ του. Το δεύτερο είναι η διπλωματία του. Αποκλείεται να μη γίνει το δικό του χωρίς να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, μια ικανότητα που ο ίδιος αποδίδει στην... απλότητα. «Καλέ, τα πράγματα είτε το σκεφτείς είτε όχι είναι απλά, εμείς τα κάνουμε δύσκολα», συνηθίζει να λέει, όταν έκπληκτοι κάποιοι διαπιστώνουν πόσο γρήγορα ξεπερνάει μια κατάσταση.
Είναι ο άνθρωπος που τον θέλουν όλοι για παρέα και του «βγάζουν το καπέλο» όταν περνάει. Άλλωστε ακόμη κι όσοι δεν θέλουν να τον «ξεψαχνίσουν» επιμορφωτικά, ξέρουν ότι θα περάσουν καλά μαζί του και θα γελάσουν μόνο και μόνο ακούγοντας το πηγαίο δικό του γέλιο.
Οι δραστηριότητές του πολλές. Διπλωματούχος ξεναγός, «αλωνίζει» τη Χίο τα καλοκαίρια πληροφορώντας τον ντόπιο και ξένο τουρισμό για ό,τι υπάρχει στο νησί. Γευσιγνώστης και διαφημιστής της Χίου όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, από κανάλια μέχρι παραδοσιακά καφενεία. Αν και δεν ασχολείται με την πολιτική, εντούτοις έχει πράγματα να θίξει, αν το αποφασίσει, δε βρίσκει όμως κάτι να τον συγκινεί ιδιαίτερα σ’ αυτή.
Ο Γιώργος Χατζελένης, Χιώτης κι αυτός, σπούδασε συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, αρθρογραφεί στην ευρωπαϊκή διαδικτυακή πλατφόρμα OneEurope, έχει εκδώσει δύο βιβλία, το Βαλκανεύοντας και την Καθημερανοητότητα και εοιμάζεται να εκδώσει το τρίτο, στο οποίο διαπραγματεύεται την αδιαφορία και την άγνοια του σύγχρονου ανθρώπου απέναντι στην ιστορία, κάτι που τον αναγκάζει να βιώνει ίδια λάθη, ξανά και ξανά...
Μηνύματα, παρεμβάσεις και ερωτήσεις εδώ ή στο chatroom, δίπλα στον player, κατά τη διάρκεια της εκπομπής (http://www.idradio.gr/radio.php)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου