Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Πρώτη δημοσίευσή σχολίου μου στο troktiko



Παρακάτω θα σας δημοσιεύσω το σχόλιο μίας αναγνώστριας για την ανώριμη και κατα την γνώμη μου ηλίθια καταγγελία της για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν ήμουν ο μόνος που αντέδρασε καθώς και ένας άλλος ακόμα αναγνώστης του γνωστού ιστολογίου troktiko είχε την ίδια άποψη και γραμμή με μένα. Το δικό μου σχόλιο είναι δεύτερο. Περιμένω και δικές σας απόψεις για το θέμα αυτό...
Με κεφαλαία είναι το κείμενο της αναγνώστριας που καταγγέλει το μουσείο και ακολουθούν μετά τα σχόλια ενός αναγνώστη και μετά το δικό μου.
"ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΤΕΛΟΙΟΣ.....ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ...ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑ Η ΚΑΙΜΕΝΗ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ ΠΗΓΑ...ΝΥΣΤΙΚΗ...ΟΤΑΝ ΕΚΑΤΣΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΛΕΙ ΔΕΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ ΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΑΕΙ (ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΠΝΟΙΑ)ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ....ΕΛΕΟΣ ΑΚΟΥ ΒΡΕΧΕΙ....Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙΤΟΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΟΝΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΒΡΕΧΕ ΟΥΤΕ ΦΥΣΑΓΕ....ΕΛΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!!!!!!!!ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ????"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
"Να έτρωγες κυρία μου. Δεν σου φταίνε οι Ελληνάρες άμα δηλαδή πήγες εσύ να φάς σε μουσείο. Έλεος! Είπαμε να δώσουμε βήμα στον Έλληνα πολίτη για να μιλήσει. Όχι για να καταγγείλει πως δεν έφαγε. Αν δεν έβρεχε και δεν φύσαγε δίπλα είναι η Πλάκα, να πας να φάς εκεί.Όσο βλακεία και αν σας φένεται το μήνυμά μου, θέλω να το αναρτήσετε όπως αναρτήσατε την βλακεία της πεινασμένης κυρίας."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
"Γειά σας... Αποφάσισα να απαντήσω στην κυριά που έκανε παράπονο για το νέο μουσείο της Ακρόπολης. Το ότι έχει το μουσείο εστιατόριο - καφετέρια δε σημαίνει πως ως Ελληνάρας θα πάς εκεί για να φας... Πας για να τιμήσεις τα αρχαία για τα οποία υποτίθεται είσαι περήφανος και θες να θαυμάσεις και να απολαύσεις την θέα με έναν καφέ. Αν θέλατε να φάτε αφού τόσο πολύ ανάγκη το χετε θα μπορούσατε να κάτσετε στο εσωτερικό χώρο του εστιατορίου. Δε νομίζω εκεί να σας λέγανε όχι. Πάντως είναι κρίμα να τα ισοπεδώνουμε όλα... Έλεος..."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. καλά Γιώργο...και ποιος πάει σε μουσείο στη μέρα μουσείου και κάνει παράπονα για το φαγητό;;;νομίζω,λέω τώρα, πως συνήθως στα μουσεία ανά τον κόσμο, ο σκοπός επίσκεψης είναι να θαυμάσεις τα εκθέματα και όχι τις γαστρονομικές ικανότητες του εκάστοτε σεφ...ελληνάρες όλου του κόσμου ενωθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν αντιλεγω πως βρισκομαστε στη χωρα με ολα τα κουφα και τα παραξενα....αλλα σα χοντρο μου φαινετε αν αναλογιστει κανεισ...οτι το τροκτικο αφου εκλεισε βγηκαν στη φορα πολλα ψευδή post....

    τι να πεις ...ποτε δεν ξερεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή