Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Διαδικτυακός μεσαίωνας...



Η απόφαση για την δεκάμηνη καταδίκη του Φίλιππου Λοΐζου είναι περίεργη. Θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω κι εξοργιστική διότι η δικαιοσύνη τιμωρεί έναν νεαρό που απλά διακωμώδησε την υστερία των πιστών για τις προφητείες ενός μοναχού, την ώρα που μέσα στο διαδίκτυο υπάρχουν ιστοσελίδες που βρίζουν με χυδαίο τρόπο τις θρησκείες Εκεί γιατί δεν υπάρχει αντίδραση των απανταχού πιστών; Τι είναι αυτό που τους εξόργισε από τη σελίδα του νεαρού, την οποία την έβρισκα άκρως διασκεδαστική κι έξυπνη.
Την αρχή στην όλη ιστορία, την έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν φυλακισμένος Χρήστος Παππάς στην Βουλή όταν έκανε ερώτηση για την συγκεκριμένη σελίδα. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο "ένοχος" συνελήφθη.
Τότε όλοι γελάσαμε με τις αστειότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία άκουσε τα λόγια ενός νεοναζί και συνέλαβε έναν νεαρό την ώρα που άλλοι πραγματοποιούν χειρότερα και σοβαρότερα εγκλήματα και είναι ελεύθερη να ζουν και να ασκούν εξουσία.
Σήμερα όμως στεκόμαστε μουδιασμένοι και παρακολουθούμε τις ύπουλες κινήσεις του κράτους, το οποίο επιδιώκει να προκαλέσει ένα σάστισμα στους ανθρώπους που θέλουν να εκφραστούν και να ακουστούν μέσα από το διαδίκτυο διότι δε βρίσκουν καμία άλλη δίοδο.
Η αλήθεια είναι πως η απόφαση αυτή δεν θα τρομάξει τους ακραίους. Εκείνοι θα συνεχίσουν το έργο τους, ατιμώρητοι διότι συμφέρει στη κυβέρνηση, να διαιωνίζεται το μίσος και οι βίαιοι διαχωρισμοί μέσα στην κοινωνία. Τρομάζει όμως τους καθημερινούς ανθρώπους, τους ανώνυμους μπλόγκερς, τους οργισμένους διορατικούς νέους, τους μεσοαστούς που προτιμούν στην καθημερινότητά τους να κρατάνε το στόμα τους κλειστό διότι φοβούνται να μη χάσουν την δουλειά τους ή να μη βρουν κανένα μπελά κι επιλέγουν ανώνυμα να ανοίγονται μέσα από ένα ιστολόγιο, ή πάνω στον τοίχο ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Η καταδίκη του Φιλίππου Λοΐζου απευθύνεται σ' αυτούς.
Με το φόβο αυτό, θα καταφέρει η κυβέρνηση να φιμώσει μερικά στόματα. Όμως πρέπει να γνωρίζει πως όταν κι αυτή η δίοδος φράξει, η οργή θα αναζητήσει άλλη έξοδο. Κι αυτή τη φορά η έξοδος θα οδηγήσει στους δρόμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου