Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Χάλκινοι μάγκες!



Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά την νίκη επί της Αυστραλίας στα προημιτελικά στα πέναλτι και την ήττα από τους Κροάτες στην ίδια διαδικασία, «καθάρισε» ξανά τους Ιταλούς, όπως στο πρώτο ματς του δεύτερου ομίλου. Οι μάγκες του Θοδωρή Βλάχου επιστρέφουν στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δέκα χρόνια μετά το χάλκινο στο Μόντρεαλ, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πανηγύρισε με προπονητή τον νυν προπονητή των Ιταλών Σάντρο Καμπάνια.
To 2005 o αρχηγός της εθνικής, Χρήστος Αφρουδάκης και ο Μανώλης Μυλωνάκης ήταν τα μειράκια της ομάδας, σήμερα ήταν εκείνοι που έδειξαν το δρόμο, που ξέρουν καλά, που έχουν ξαναπεράσει!
Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από αυτήν την ομάδα έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού το πανηγύρισαν παίκτες με ελάχιστη εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις. Σίγουρα όμως είναι η απαρχή μίας σπουδαίας πορείας.
Στο πρώτο οκτάλεπτο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά και σκόραρε με τον Φουντούλη, ήδη από το δεύτερο λεπτό. Η πίεση στους Ιταλούς είχε ως αποτέλεσμα δύο ακόμη τέρματα από τους Αφρουδάκη και Φουντούλη, τα οποία ακυρώθηκαν...
Στο δεύτερο οκτάλεπτο η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη στη άμυνα. Στην επίθεση από την άλλη είχαν σοβαρό πρόβλημα, αφού από τις τέσσερις ευκαιρίες που είχαν στον παίκτη παραπάνω δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν καμία. Παρόλ' αυτά οι Ιταλοί ισοφάρισαν με τον Ντι Φούλβιο, με τον Βλαχόπουλο να σκοράρει δις και να κάνει το 3-1. Οι Ιταλοί δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη, την οποία είπε ο Φιλιόλι 9'' πριν τη λήξη της περιόδου μειώνοντας σε 3-2.
Οι δύο ομάδες ζεστάθηκαν και παρότι οι Ιταλοί βρήκαν τρεις φορές το δρόμο προς τα δίκτυα, σκοράροντας 1'' πριν τη λήξη της περιόδου, είναι σαφές ότι όταν η εθνική έπαιζε στο 100% οι αντίπαλοι της αδυνατούσαν να την παρακολουθήσουν. Η ληξη του τρίτου οκταλέπτου βρήκε την εθνική να προηγείται με 7-6.
Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι εξαιρετικές άμυνες από τις δύο ομάδες, είχαν ως αποτέλεσμα ένα μόνο γκολ από την πλευρά των Ιταλών. Οι παίκτες του Σάντρο Καμπάνια κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα Φιλιόλι 4:26 πριν τη λήξη. Στη συνέχεια και λίγο πριν από το φινάλε οι διεθνείς μας αγχωμένοι έχασαν δύο καθοριστικά παραπάνω, ενώ στην τελευταία μας επίθεση οι διαιτητές έδωσαν επιθετικό υπερ των Ιταλών.
Έτσι, το παιχνιδι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, χάρη στις δυο εξαιρετικές επεμβάσεις του Φλέγκα στα σουτ των Βελότο και Ντι Φούλβιο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε τη νίκη με 11-9. Σημειώνεται ότι το δεύτερο πέναλτι για την εθνική εκτέλεσε με επιτυχία ο Φουντούλης, αφήνοντας ιδανικά το χαμένο πέναλτι κόντρα στους Κροάτες που μας άφησε εκτός τελικού.

Ελλάδα - Ιταλία 11-9 (5-3 πέναλτι)

Οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1

Eλλάδα: Αφρουδάκης 1, Βλαχόπουλος 3, Μυλωνάκης 1, Μουρίκης 1, Γούνας 1

Ιταλία: Ντι Φούλβιο 1, Φιλιόλι 2, Βελότο 1, Φοντέλι 1, Αϊκάρντι 2

Τα πέναλτι

7-8 Φολιόλι
8-8 Αφρουδάκης
8-8 αστόχησε ο Βελότο
9-8 Φουντούλης
9-9 Λουόνγκο
10-9 αστόχησε ο Ντι Φούλβιο
11-9 Βλαχόπουλος

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου