Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Μόνο για Ευρώπη μη μου λες...


Πέρασε τελικά η απόφαση-ντροπή από το κοινοβούλιο της Δανίας. Πλέον το κράτος-μέλος πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορεί να κατάσχει νόμιμα τα αντικείμενα αξίας των προσφύγων που θα επιλέγουν να μείνουν στη χώρα τους. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω την οργή και την περιφρόνηση που νιώθω για τους βόρειους "εταίρους" μας. Για τους ιστορικούς του μέλλοντος, η χθεσινή ημερομηνία θα μπει στη μαύρη λίστα των σύγχρονων ντροπών της ανθρωπότητας. 
Κι αν στην Δανία το κράτος κλέβει νόμιμα τους πρόσφυγες, στα σύνορα της Γερμανίας και της Ελβετίας συμβαίνουν παράνομες κατασχέσεις. Φτύσιμο στα μούτρα θέλουν όλοι αυτοί οι αλήτες που απαιτούν από μας έξι χρόνια τώρα θυσίες στο βωμό της (δικιάς τους) ανάπτυξης. Η ξεφτίλα όμως δεν περιορίζεται στις παραπάνω χώρες. 
Σε Τουρκία και Νορβηγία ξεκίνησαν απελάσεις προσφύγων πίσω στη Συρία, την ώρα που στην πιο αιμοβόρα χώρα του κόσμου, την Αγγλία, βάφονται κόκκινες οι εξώπορτες όσων ζητούν άσυλο ενώ στο Κάρντιφ, ένας καταστηματάρχης προκάλεσε αντιδράσεις επειδή απαιτούσε από τους πρόσφυγες που ζητούσαν φαγητό, να φορούν κόκκινα περιβραχίονια. Μάλλον στη Βρετανία ξέχασαν το πόσο έντονα έχει καταδικαστεί ο τρόπος με τον οποίον στιγμάτιζαν οι ναζί τα θύματά τους πριν και κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Κι ενώ στην Αγγλία βάφουν τις πόρτες, στη Γαλλία ισοπεδώνονται αυτοσχέδιοι καταυλισμοί προσφύγων από μπουλντόζες με την αστυνομία να συμμετέχει με ρίψεις δακρυγόνων και με χρήση γκλομπς για να απομακρύνει τους ανθρώπους από τα λιγοστά τους υπάρχοντα όπως χαρτιά και χρήματα που κουβαλούσαν μαζί τους.
Σε Δανία και Δυτική Γερμανία, απαγορεύεται η είσοδος σε μερικά κλαμπ και μπαρ σε όσους δε μιλάνε δανέζικα, γερμανικά ή αγγλικά, ενώ στην Σκανδιναβία βγήκαν απλοποιημένοι οδηγοί με σκίτσα προς τους πρόσφυγες για να έχουν σωστή συμπεριφορά. 
Σε Σλοβενία, Αυστρία, Ουγγαρία και Σκόπια έχουν υψωθεί φράχτες τριών μέτρων για να εμποδίσουν τη διέλευση των προσφύγων. Μάλιστα η αστυνομία της Ουγγαρίας εκτόξευσε δακρυγόνα κι επιστράτευσε κανόνια νερού ενάντια στους πρόσφυγες στα σύνορα με την Σερβία, τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Όλοι οι παραπάνω (εκτός της Τουρκίας) ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία έχουμε τσακίσει την αξιοπρέπειά μας και παρακαλάμε να παραμείνουμε μέλη. Θυσιαζόμαστε και ξεπουλάμε τη χώρα μας για να ανήκουμε σε ένα νέο κι επικίνδυνο φασιστικό μόρφωμα. Και μέσα σε όλη αυτή τη ξεφτίλα τους, μας κουνούν το δάχτυλο, δίνοντάς μας περιθώριο τριών μηνών για να ρυθμίσουμε τα σύνορά μας. Κι αφού η Τουρκία δεν ελέγχει τα δικά της, η ευθύνη πέφτει σε μας. "Ή τους πνίγετε (αφού γι' αυτούς εναλλακτική λύση δεν υπάρχει) στα νερά του Αιγαίου ή σας πετάμε από την Συνθήκη Σένγκεν". Όχι φασιστάκια! Προτιμώ να σώζω ζωές από το να ανήκω στη φασιστική σας συντεχνία. Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα τους σηκώσουμε το μεσαίο δάχτυλο λέγοντάς τους αξιοπρεπώς πως φεύγουμε οικειοθελώς. 
Η απόφαση της Δανίας πάρθηκε μία μέρα πριν την παγκόσμια μέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Αυτοί που ονειρεύονται αναποδογυρισμένες βάρκες στα νερά του Αιγαίου, μνημονεύουν τα θύματα που άφησαν τα εγκλήματα των παππούδων τους. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Γι' αυτό δε θέλω να μου μιλάτε άλλο γι' αυτήν την Ευρώπη. Έχει χάσει το δρόμο της. Κι αν η πρώτη της αρπαγή έγινε από τον Δία, στη δεύτερη στάθηκε άτυχη διότι την έκλεψαν οι τράπεζες και οι νεοφιλελεύθεροι φασίστες. 
Δε θέλω να ξανακούσω κάτι για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε άρνησή μου στα επιχειρήματα των υποστηρικτών του "Μένουμε Ευρώπη" θα συνοδεύεται με την ακόλουθη φράση του Μπρεχτ σχετικά με τον φασισμό: «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό». 
Το νου μας λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου