Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Οδεύοντας σε ένα δίσεκτο έτος...


Το 2015 μπήκε στις ζωές μας ορμητικά κι ελπιδοφόρα. Ήταν η πρώτη φορά που όλοι μας ευχόμασταν μία καλή χρονιά και το εννοούσαμε πραγματικά. Είχαμε ανάγκη από μία αλλαγή που θα μας ξεκολλούσε από τον βούρκο της χρόνιας λιτότητας. 
Ένα χρόνο μετά, διαπιστώνουμε πως ζήσαμε ένα έτος γεμάτο εικόνες, εντάσεις, αξιοπρέπεια, ανατροπές, ήττες, απογοητεύσεις και στιγμές...
Το μόνο που κρατάω από τη χρονιά που έφυγε είναι οι στιγμές. Πατώντας πλέον γερά στο 2016, διαπιστώνω πως η προηγούμενη χρονιά ήταν πλούσια σε στιγμές που με άλλαξαν αρκετά. Στιγμές από το προσωπικό μου περιβάλλον αλλά και από το ευρύτερο, οι οποίες με επηρέασαν. Τα ταξίδια, οι φίλοι, τα "χαστούκια", οι συζητήσεις και οι ιδιαίτεροι δημιουργικοί προβληματισμοί με αξιόλογους ανθρώπους. 
Το κυριότερο μάθημα που πήρα από το 2015 είναι πως δε πρέπει να βασίζω τις ελπίδες μου σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό μου. Κανένας δε θα παλέψει για τα δικά μου δικαιώματα. Κανένας δε θα θυσιαστεί ανιδιοτελώς για το κοινό καλό. Όσοι σφάζονταν όλα αυτά τα χρόνια στις τηλεοράσεις, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από πιόνια εξωτερικών παραγόντων, μιας και η χώρα μας έχει μετατραπεί σε αποικία των βορειοευρωπαίων. Οι εκλογές δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία διαδικασία που εξυπηρετεί το υπάρχον διεφθαρμένο σύστημα. 
Η καθημερινή εσωτερική πάλη θα μας οδηγήσει στις ισορροπίες που αναζητούμε και στη ψυχική διάθεση στο να κάνουμε όνειρα και σχέδια. Τα όνειρα και τα σχέδια είναι τα καλύτερα όπλα ενάντια στη μιζέρια και στην εθνική μας κατάθλιψη. Οπότε οι φετινές μου ευχές επικεντρώνονται σ' αυτούς τους τομείς. 
Στο να ονειρευτούμε! 
Η ουτοπία είναι πιο κοντά απ' όσο νομίζουμε! 
Βρίσκεται μες στο μυαλό μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το ξεκλειδώσουμε για να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας...
Κι αφού ως λαός είμαστε πρωταγωνιστές στην αντίφαση, ας ελπίσουμε πως σ' ένα δίσεκτο έτος θα έρθει η αλλαγή! 
Σ' ένα δίσεκτο έτος που ήρθε μουδιασμένο χωρίς τυμπανοκρουσίες και βεγγαλικά. 
Καλή Χρονιά λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου