Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Όταν οι άλλοι "πάνε" για πόλεμο εμείς γκρεμίζουμε το ελληνικό Πεντάγωνο...


Την ώρα που η φύλαξη του ελληνικού πενταγώνου ρεζιλεύεται, ο ΟΗΕ και οι Αμερικάνοι έσπρωχνα τους γείτονες στον αναμενόμενο (εδώ και καιρό) πόλεμο. 
Όλα τα κανάλια και τα ιστολόγια μας έπρηζαν για τους αιμοβόρους Τούρκους αλλά και για τα γεγονότα στο ελληνικό πεντάγωνο, ρίχνοντας την ευθύνη στα άκρα που για μία ακόμη φορά πήγαν να τα διαλύσουν όλα. Από πότε θεωρούνται οι εργάτες άκρα, δε μπορώ να το καταλάβω.
Πρώτα απ' όλα ας αναφερθώ στο θέμα του Πενταγώνου. Αγαπητέ κύριε Κωσταράτο (σας είχα Ταξίαρχο στην Χίο όταν υπηρετούσα), πόσο σίγουρος μπορείτε να είστε για την φύλαξη αυτών των χώρων όταν έχετε γεμίσει (εσείς και οι προηγούμενοι σας) το ελληνικό αρχηγείο στρατού και τα λοιπά στρατόπεδα της Αθήνας με βύσματα και καλομαθημένα; Νομίζετε πως αυτά τα πιτσιρίκια θα κρατήσουν τον εχθρό μακριά; Μην σας κακοφαίνεται λοιπόν που μαύρες σημαίες κυμάτιζαν στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου σας. 
Θα μου πείτε τώρα πως μου άρεσε η εικόνα αυτή; Φυσικά και δε συμφωνώ με την εξέλιξη αυτή αλλά πιστέψτε με είναι αρκετοί αυτοί που δεν νοιάζονται για την εικόνα της Ελλάδος από τη στιγμή που δεν έχουν λεφτά για να ταΐσουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους... Κι όσο αυξάνονται αυτοί οι άνθρωποι τόσο περισσότερες καταλήψεις θα πραγματοποιηθούν από δω και στο εξής. Η αρχή έγινε. Αφού έπεσε χωρίς κάποιο οργανωμένο σχέδιο το Πεντάγωνο από 40 ανθρώπους, σίγουρα θα πέσει και η Βουλή με μερικούς χιλιάδες πολίτες. 
Κι ας πάμε στο θέμα του πολέμου. Μας έπρηξαν όλοι πως οι Τούρκοι περιμένουν το πράσινο φως για να επέμβουν. Αναμέναμε τις εξελίξεις μέχρι το μεσημέρι γεμάτοι αγωνία. Και μόλις το πήραν τι έγινε; Ακούστηκε μία συγνώμη από την πλευρά της Συρίας κι όλα προς το παρόν ηρέμησαν. 
Δε θα επεκταθώ σ' αυτό όμως μιας και ήδη το γνωρίζουμε από τα κανάλια προπαγάνδας. Θα αναφερθώ στη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη (βλ. φωτογραφία ανάρτησης), όπου χιλιάδες Τούρκοι φωνάζανε όχι στον πόλεμο. Πουθενά δεν ακούστηκε όμως αυτό. Προτιμούν να χουμε την εντύπωση τόσο εμείς ως απλός λαός όσο και οι ανεγκέφαλοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής πως οι γείτονες έχουν βάλει μπρος τις στρατιωτικές μηχανές. Τους βολεύει να πιστεύουμε πως έχουμε έναν επικίνδυνο εχθρό δίπλα μας. 
Η αλήθεια είναι πως όσο επικίνδυνοι είμαστε εμείς γι' αυτούς άλλο τόσο επικίνδυνοι είναι κι αυτοί για μας. 
Ας μην αποπροσανατολιζόμαστε εύκολα από σημαντικότερα θέματα που μας καίνε...

3 σχόλια:

  1. Θυμάμαι που πήγα Πεντάγωνο και η σημαία κυμάτιζε ανάποδα. Δεν το είχε πάρει χαμπάρι κανείς.

    Σπύρος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι έχουμε κάνει θητεία μπορούμε να θυμηθούμε πολλά γεγονότα που μας έπεισαν πως ο ελληνικό στρατός δεν είναι κατάλληλος για την φύλαξη της Ελλάδος. Απλά χθες ξεγυμνώθηκε για τα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Symfwnw apolyta - to kako einai oti Ellinikos Stratos eimaste emeis...

    Alexander

    ΑπάντησηΔιαγραφή