Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Παρά δύο...


Έφτασα και στα 28. Λίγες ώρες είναι που ξεκίνησε η μέρα των γεννεθλίων μου. Δε μ' αρέσει να τα γιορτάζω. Θεωρώ ψεύτικη τη χαρά που βάζουμε έναν ακόμα χρόνο στην πλάτη. Ίσως προσπαθούμε να κρύψουμε την θλίψη μας έτσι.
Κάθε χρόνο ανεβαίνουμε κι ένα σκαλοπάτι. Ανεβαίνοντας την "σκάλα" αυτή δε νιώθω κούραση. Αντιθέτως σαν να 'χω αρχίσει να παίρνω φόρα.
Τα 28α γενέθλιά μου ξεκίνησαν όμορφα, με μία αξιόλογη παρέα στο bios να αναλύουμε πολλά θέματα και ζητήματα. Από την θρησκεία στον σύγχρονο τρόπο ζωής και από τα μάρμαρα του Παρθενώνα στον πόλεμο της Κορέας.
Είναι στιγμές που νιώθω τυχερός. Που κοιτάζω πίσω μου και διαπιστώνω πως αυτά τα 28 χρόνια δεν έχουν φύγει χαμένα. Κάτι κερδίζω από αυτά. Με αυτό το σκεπτικό φτάνω στα -άντα χωρίς να πανικοβάλλομαι. Μέσα από τέτοιες συναντήσεις νιώθω πιο γεμάτος...
Το 28ο έτος της ζωής μου ξεκίνησε με πολύ αισιόδοξη διάθεση και ενθαρρυντικά μηνύματα. Τι πιο όμορφο να τελειώσει αυτή η μέρα με μένα στο μπαλκόνι να αναθεωρώ κάποια δεδομένα στοιχεία και να χαράσσω νέες πορείες...
Εξάλλου μία φράση-τίτλος που μου είπε ένας φίλος το βράδυ ίσως να 'ναι το έναυσμα για κάτι καινούργιο...
Πλέον δε με στεναχωρεί που μεγαλώνω...

11 σχόλια:

  1. ΒΑΣΙΚΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ,ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ,ΓΕΜΑΤΑ ΧΑΡΑ,ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΓΕΙΑ!
    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ!...
    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΝΟΜΑΣΤΕ,ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια σου πολλά και δημιουργικά Laternative. Κι όμως, είναι όμορφο να μεγαλώνεις. Απόλαυσέ το!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά!
    Με χαρές, χαμόγελα και ανησυχίες..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια σου πολλά και καλά!
    Και να μην στεναχωριέσαι ποτέ που μεγαλώνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας. Πραγματικά με συγκίνησαν πολύ οι ευχές και τα σχόλιά σας. Εξάλλου εδώ έχουμε αναπτύξει μία πιο πνευματική γνωριμία, η οποία έχει μία άλλη εκτίμηση προς τα πρόσωπά μας. Σας ευχαριστώ και πάλι.
    Εύχομαι όλοι μαζί να συνεχίσουμε την πορεία μας δυναμικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά και κυρίως καλά! Και όπως είχα γράψει για τα δικά μου γενέθλια ίσως είναι χρήσιμο να το βλέπουμε σαν την ετήσια αφορμή που μας δίνει κάθε χρόνο η ζωή να ορίζουμε ή να ξαναορίζουμε τα της ζωής μας...Πραγματικά σου εύχομαι ευτυχια, υγεία και τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ' ευχαριστώ πολύ. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ίσως αν αξιοποιούσαμε έτσι την μέρα να μην πέφταμε στα ίδια λάθη. Τα ουζάκια μου τα ήπια και τώρα ρεμβάζω αναζητώντας νέες πορείες και νέους στόχους. Αυτό ίσως με βοηθήσει στο να χω μία καλή προσωπική χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω πως έτσι αποκτά και η μέρα ουσία ...και βέβαια ουζάκια και λοιπά τέτοια είναι που κάνουν και το θέμα ακόμη πιο ιδιαίτερο...Βέβαια τα παιδικά γενέθλια που δεν κοιμάσουν σκεφτόμενος τι σου έχουν πάρει δώρο είναι αναντικατάστατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι άλλες εποχές. Αλλά στα εφηβικά χρόνια υπήρχε η αγωνία για το ποιοί θα σε θυμηθούν και ποιοί θα σε τιμήσουν. Δεν υπήρχε το facebook τότε για να σου το υπενθυμίζει. Αυτό το άγχος ήταν που μου χάλασε την μαγεία των γεννεθλίων. Η μέρα αυτή πρέπει πράγματι να χει μία ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πραγματικά το μισώ το facebook νομίζω οτι στέρησε τη μαγεία σε πάρα πολλά πράγματα...ένα από αυτά είνια και τα γενέθλια...δεν είχα ποτέ και ούτε και πρόκειται να αποκτήσω και ας λένε όλοι οτι χάνω! Πραγματικά χαίρομαι που έζησα κανονικά τις παιδικες και εφηβικές ηλικιες χωρις μαραφέτια παρά μόνο με παγωτά αυτοκόλλητα και μπουγέλο και πάρτυ γενεθλίων με ace of base και bryan adams και που τώρα στα 27 τα θυμάμαι και γελάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή