Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μας λείπει μία σοβαρή Αριστερά!



Έχω απογοητευτεί πλήρως με την ελληνική Αριστερά. Το 'χω δηλώσει αρκετές φορές από δω μέσα (  Στον αστερισμό της αριστεράς , ΜπελογιάννηςΓια τα πανηγύρια... , Η κατάντια του Κ.Κ.Ε. ). Δεν είναι κάτι καινούργιο από μεριάς μου η στάση μου αυτή προς αυτούς τους ανθρώπους, από τους οποίους περιμένω κάποιο επίπεδο μόρφωσης και παιδείας.
Ευτυχώς που το Κ.Κ.Ε. είπε από μόνο του πως δεν ανήκει στην Αριστερά, οπότε κι εγώ δε θα ασχοληθώ μαζί του μιας και για πρώτη φορά ακούστηκε κάτι σωστό κι από αυτούς. Δε μπορεί να θεωρηθεί Αριστερά ένα κόμμα που υποστηρίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα. Μεγάλη στιγμή του debate της Τετάρτης στο Bios ήταν όταν η υποψήφια βουλευτής τους Κ.Κ.Ε. θίχτηκε όταν μίλησε κάποιος προσβλητικά προς τον Στάλιν και το καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης και ζήτησε να απαντήσει επειδή το θέμα έθιγε εκείνην και το κόμμα της!!!
Φυσικά όταν κατάλαβε την βλακεία της ήταν αργά διότι το γιουχάισμα του κοινού ήταν έντονο και κάλυπτε κάθε δικαιολογία της.
Η Δημοκρατική Αριστερά μπορεί να έχει κάποιους σοβαρούς εκπροσώπους και νέα πρόσωπα αλλά δε παύει να είναι το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ κι αυτό την κάνει ως κόμμα, ύπουλη. Δε θα προσέφερα την ψήφο μου εύκολα εκεί (για το Κ.Κ.Ε. ούτε λόγος).
Κι ας έρθουμε στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. που ανάρτηση αυτή γράφτηκε για εκείνον. Λοιπόν τόσο η υποψήφια βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου που όλοι μας γνωρίσαμε κι... ακούσαμε την Τετάρτη στο Bios όσο κι ο Παναγιώτης Σκούτας σήμερα το πρωί που τον άκουσα ραδιοφωνικά με απογοήτευσαν πλήρως. Η κυρία Κωνσταντοπούλου με εκνεύρισε με τον ξύλινο λόγο της που δε μπορούσε να αποβάλλει παίζοντας έτσι με τα νεύρα μας όπως επίσης με την συμπεριφορά της χάλασε την εικόνα της.
Ο κύριος Σκούτας σήμερα το πρωί μας έλεγε μαλακίες για τους μετανάστες. Ακόμα κι εμένα με ενόχλησαν οι ακραίες φιλελεύθερες απόψεις του. Δε γίνεται να μην υπακούς της Συνθήκη του Δουβλίνου όταν ο ίδιος ο Τσίπρας ξαφνικά αποφάσισε πως το ευρώ είναι καλό για τον τόπο μας. Επίσης ο Σκούτας υποστήριζε την κατάληψη της αγοράς στη Κυψέλη. Ένα μέρος όπου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών κάτω από την "προστασία" του Τσίπρα κι η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει επειδή δε της δίνει άδεια ο δήμος, δηλαδή ο κύριος Καμίνης.
Σήμερα που άκουγα το ραδιοφωνικό debate με θέμα τους μετανάστες της Ελλάδας, μπορώ να πω πως η στάση της Αριστεράς με απογοήτευσε. Αντιθέτως βρήκα λογικές και ενδιαφέρουσες τις προτάσεις της Δεξιάς (δυστυχώς μου συνέβη κι αυτό).
Η άποψή μου πάνω στο θέμα των μεταναστών στην Ελλάδα θα το θίξω αύριο.
Κλείνοντας θα αναφερθώ λίγο στον κύριο Τσίπρα.
Αλέξη άκουσε με καλά. Σε καταλάβαμε. Είσαι ο πρώτος αριστερός πολιτικός που θέλει σαν τρελός την εξουσία (κάτι σαν τον Σαμαρά της Αριστεράς) αλλά το να ζητήσεις βοήθεια από τον Καμένο, δε το περίμενα. Σε καψαν οι Ανεξάρτητοι καμένοι Έλληνες. Όσο για την ιδέα σου να έχεις την Αλέκα για πρωθυπουργό θα σου πω το εξής. Αν ποτέ συμβεί αυτό, ξέχνα τα σαλόνια των Β. Προαστίων και τις γραβάτες. Θα φοράς την ίδια στολή με τον υπόλοιπο κόσμο και θα δουλεύεις σαν το σκυλί όπως οι πολίτες-θύματα της Β.Κορέας.
Σίγουρα θα σε τρομάζει αυτό σαν σκέψη μιας και δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου.

Δεν περιμένω τίποτα από αυτήν την Αριστερά.
Ένα καφενείο είναι...
Περάστε λοιπόν κόσμε!

32 σχόλια:

  1. Μας απογοητεύει, χρόνια τώρα. Περιμένουμε μπας και γίνει κανένα θαύμα αλλά πού... Είναι και που δεν πιστεύουμε στα θαύματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ναι οι πρώτες εκλογές που καμία αριστερή παράταξη δε θα είναι πραγματικά Αριστερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1000 φορες κομμουνισμος!!!!

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=nd8swo5_PJk

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.livanis.gr/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%95%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B8%CE%B9%CE%B5!_p-896347.aspx

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.catastroika.com/

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλω να διαβάσω αυτό το βιβλίο. Όσο για το Catastroika θα το σκεφτώ να το δω διότι με είχε απογοητεύσει η Χρεοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργάζεται είναι κόμμα διαμαρτυρίας, οταν ο Τσίπρας ζητά ψήφο διακυβέρνησης είναι εξουσιομανής.....

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είχα συμφωνήσει στην πρόταση που έστειλε στην ΔΗΜ. ΑΡ. και η άρνηση του Κουβελη με τσάτισε. Όμως το να στραφεί σε Καμένο και να προτείνει ως πρωθυπουργό την Παπαρήγα πάει πολύ. Μη μου πεις πως θα θελες την Αλέκα πάνω από το κεφάλι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οχι απλά τη θέλω! τη χρειάζομαι, την ποθώ!!!!! ο Καμένος ειναι φανφαρολόγος χριστιανομαλάκας αλλα απο τη στιγμη που ειναι αντιμνημονιακος μπορει να συνεργαστει με οποιονδηποτε!

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θυμάσαι τι σου έλεγα για ΔΕΗ και ΟΣΕ? δες το Καταστρόϊκα και θα καταλάβεις......

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αδελφέ με απογοητεύεις για πρώτη φορά στις σπουδαίες συζητήσεις που έχουμε κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα το δω αν και τότε συμφωνούσαμε στα θέματα ΟΣΕ και ΔΕΗ. Και ο διάλογός μας τότε βγήκε αληθινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μπορεις να μου πες σε παρακαλώ ποιον θες να κυβερνήσει?

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δε ξέρω τι να απαντήσω... Ειλικρινά δε ξέρω. Εγώ άλλα πράγματα φοβάμαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αν δεν ξέρεις κοίτα να αποφασίσεις γρήγορα γιατι σε 8 μέρες θα πρέπει να επιλέξεις.

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ μαζί σου. Κι αυτή τη φορά καμία ψήφος δε θα δοθεί εύκολα ή τυχαία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μην πατας τη μπανανοφλουδα των πουλημένων ΜΜΕ που χτυπανε την αριστερά με ολους τους τρόπους επειδη βλεπουν τα προνομια τους να κινδυνευουν.

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με θεωρείς τέτοιον; Απλά αυτός ο διάλογος πρέπει να γίνει prive. Δε φοβάμαι κάτι από αυτές τις @@ριες που λένε τα Μ.Μ.Ε. Άλλα πράγματα έχω στο μυαλό μου που με τρομάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. στα 50 μετρα απο το σπιτι μου μιλαει ο μαλακας ο Χρυσοχοϊδης και εχει γεμισει η γειτονια μπατσους, παω να πεταξω καμια πετρα για να χαλαρωσω!!!

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλό βόλι. Αν δε σε συλλάβουν θα τα πούμε μετά. Θα κάνω ροκ εκπομπούλα απόψε (ένα διαλειμματάκι από τις τζαζ επιλογές μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. στειλε πριβε να μου πεις γιατι δεν εχω ιδεα!!! καληνυχτα

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Περί Καταστρόικας να σου πω εγώ που την είδα ότι μου άρεσε λιγότερο απ' τη Χρεοκρατία (περιέχει περισσότερες τοποθετήσεις και λιγότερη τεκμηρίωση). Ωστόσο δεν παύει να είναι μια αξιόλογη προσπάθεια για τον τρόπο με τον οποίο χτίστηκε.

    Δεν είναι ειρωνεία, ο Χατζηστεφάνου με όσα έχει κατορθώσει μετά τον ΣΚΑΪ αποτελεί λαμπρό παράδειγμα των δυνατοτήτων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

    Σπύρος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα το δω λοιπόν μες το σ/κ και θα σας πω και γω την γνώμη μου. Ωστόσο Σπύρο τι γνώμη έχεις εσύ για την Αριστερά; Μπορούμε να την εμπιστευτούμε στις φετινές εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. και τι; περιμένουμε άπραγοι το τέλος της χώρας μας; Ελπίδα χρειαζόμαστε ως λαός, όχι πολιτική σάτηρα.

    Elenart

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραία λοιπόν. Υπάρχει κάποιος σοβαρός που μπορείς να του εμπιστευτείς το μέλλον σου αυτή τη στιγμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αν δεν υπάρχει για σένα, γιατί δεν έβαλες υποψηφιώτητα; Το δικό σου μέλλον δε σε νοιάζει;

    Elenart

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγώ πάντως θα δώσω λεφτά απ αυτά που δεν έχω για να πάω πατρίδα μου να καταθέσω ψήφο. Σου προτείνω να κάνεις κι εσύ το ίδιο, υπάρχουν αντιμνημονιακά κόμματα για όλα τα γούστα. ...

    Elenart

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Περίμενα μία πιο σοβαρή απάντηση ή ερώτηση. Ξέρεις πολύ καλά την απάντησή μου. Για να επιβιώσεις στο σημερινό πολιτικό σύστημα θα πρέπει να είσαι σάπιος και λαμόγιο. Αν δεν αλλάξει το καθεστώς που επικρατεί στην χώρα μας δε θα διεκδικήσει κανένας οραματιστής και κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος. Ωστόσο δε μου απάντησες στην ερώτησή μου. Έχεις βρει κάποιον που μπορείς να εμπιστευτείς το μέλλον σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. μπορεί να έχω βρει, μπορεί και όχι. πάντως δεν έχει θέση στη συγκεκριιμένη σελίδα αυτό. και γενικά στο fb αυτές οι συζητήσεις για να βγάλουν καρπό θέλουν πλατεία, και διάθεση για δημοκρατία ...

    Elenart

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ωστόσο η ερώτησή μου ήταν λανθασμένη. Απλά ήθελα ένα ειλικρινές ναι ή όχι. Όσο για το δεύτερο μέρος της απάντησής σου έχεις απόλυτο δίκιο. Το θέμα είναι πως ο Νεοέλληνας δε το κουνάει από τον καναπέ, εκτός κι αν του κόψουν το ίντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή