Η κρίση έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κάθε Μάιο που κλείνουμε έναν ακόμα έτος υποδούλωσης, το καθεστώς που θέλει να λέγεται κοινοβουλευτική δημοκρατία, πατάει όλο και πιο δυνατά το σβέρκο μας, κρατώντας μας γονατιστούς με το πρόσωπο χωμένο στο χώμα.
Η οικονομική κρίση έχει αφυπνίσει τον κόσμο. Τα αποτελέσματα της Αθήνας όπου οι κάτοικοί της ζουν πιο έντονα τις επιπτώσεις των ημερών μας, δείχνουν πως ο κόσμος θέλει μία αλλαγή. Δεν ξέρουμε αν αυτή η αλλαγή θα μας οδηγήσει σε κάτι καλύτερο ή κάτι χειρότερο, όμως μας γεμίζει ελπίδες στη προσμονή του νέου. Εξαίρεση του Λεκανοπεδίου είναι ο Πειραιάς όπου οι κάτοικοί του ψήφισαν με έναν ανώριμο κι επικίνδυνο οπαδισμό. Η έλευση του Μώραλη (πιόνι του Μαρινάκη) στο δημαρχείο του Πειραιά, θα μετατρέψει αυτόματα το λιμάνι σε τόπο επενδύσεων κι εκμεταλλεύσεων του προέδρου του Ολυμπιακού.
Σε αντίθεση με την Αττική, σε μία άλλη γωνιά της Ελλάδος, στην Χίο όπου η κρίση δεν είναι τόσο έντονη κι έχοντας την Τουρκία να βοηθάει οικονομικά τα νησιά, οι κάτοικοι συνέχισαν τον παραδοσιακό δικομματισμό τους, αγνοώντας μία παράταξη με ανθρώπους που αγαπάνε και πονάνε αυτόν τον τόπο, καταδικάζοντάς τους στην τρίτη θέση.
Είναι κρίμα να μην έχουν φωνή αυτοί οι άνθρωποι, αρκετούς απ' αυτούς τους γνωρίζω προσωπικά, κόβοντας τους έτσι την δυνατότητα να μπορούν να πάρουν πρωτοβουλία για το κοινό καλό του τόπου, αφήνοντας για μία ακόμη φορά τη τύχη της Χίου σε δύο παρατάξεις συμφεροντολόγων και κομματόσκυλων.
Είναι τραγικό να αδιαφορούν οι κάτοικοι για μία ομάδα συμπολιτών μου (δημοτική κι αντίστοιχη περιφερειακή) την όποια υποστηρίζουν άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων που έχουν εξυψώσει και διαφημίσει τη Χίο στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη (Αβδελιώδης, Μακριδάκης κ.α). Οι περισσότεροι Χιώτες απέδειξαν πως δεν έχουν ποιότητα και παιδεία. Δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο ιερός είναι ο τόπος που τον φιλοξενεί. Δεν έχουν οικολογικές ανησυχίες και ούτε ιστορικές γνώσεις. Όλα αυτά μεσολάβησαν για να κρατήσουν μία στάση με την οποία τροφοδότησαν με πλασματικές ελπίδες τον ακροδεξιό τρελαντώνη και τον κακό βεζίρη Βενιζέλο.
Απογοητεύτηκα με τ' αποτέλεσμα των εκλογών της Χίου και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Όταν θα έρθει η Άνοιξη στην υπόλοιπη Ελλάδα (κι αυτό θα γίνει σύντομα) οι Χιώτες θα εξακολουθούν να τρώγονται μεταξύ τους για δύο κόμματα που εκτός του ότι έχουν πεθάνει πολιτικά, έχουν παίξει τον ρόλο του προδότη στις σύγχρονες σελίδες της Ιστορίας μας.
Καληνύχτα Χιώτες, ο κόσμος δεν θα αλλάξει για σας...
«Αυτοί δεν ελευθερώνονται» (ΡΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οχι μονον οι Χιωτες!! Τι να πιασουμε;Και απο που να το πιασουμε το θεμα; Απο το 17% της Χρυσης Αυγης! Απο τον Κο Τσιπρα,που νομιζει οτι η ανθρωποτητα,εθαψε τον Τσε,επειδη γεννηθηκε αυτος; Αυτες ειναι οι ανατροπες; Αυτο ειναι το ηθος που θα διδαξουν στο λαο; Αυτη ειναι η υπευθυνοτητα της αριστερας; Ενας κομπος στο λαιμο...και δεν λεει να φυγει!! Ναι,να ειναι καλα....τα'κανε μανταρα το χρυσο μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε έδαφος στις δημοτικές κι αυτό είναι σημάδι πως στις ευροεκλογές θα γίνει ακόμα πιο αισθητή η νίκη του. Αυτό θα επιφέρει την αναμενόμενη αλλαγή στην πολιτική σκηνή όμως δεν ξέρουμε αν αυτή η αλλαγή θα μας βγει σε καλό ή σε κακό. Το μόνο κακό αυτή τη στιγμή είναι η άνοδος της Χ.Α...
ΑπάντησηΔιαγραφήκρατώ μικρό καλάθι...ελπίζω μόνο στα νέα παιδιά και στο διαδίκτυο που έχει κάνει φοβερή δουλειά ως προς την αποκάλυψη της βαθιάς διαφθοράς των πολιτικών της μεταπολίτευσης...
ΑπάντησηΔιαγραφήopou ehoumai tin anodo tis aristeras ehoumai anodo kai tis akrodexias
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπύρο μην εμπιστεύεσαι ιδιαίτερα τους νέους. Η ΔΑΠ βγήκε πάλι πρώτη φέτος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το άλλο σχόλιο του Μπάμπη θα διαφωνήσω. Δεν ισχύει αυτή η θεωρεία και υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Δες την Χιλή. Δεν υπήρχε ακροδεξιά. Η Αμερική όμως και η σχολή του Σικάγο επέβαλε τη σκληρή δικτατορία του Πινοσέτ για να καταστρέψει ένα λαμπρό παράδειγμα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.