Νιώθω μεγάλη οργή για την φασιστική Ευρωπαϊκή Ένωση που αμαύρωσε την Ιστορία του νησιού μου, αναγκάζοντας την Χίο και την Μυτιλήνη να γίνουν οι πρώτοι ευρωπαϊκοί τόποι απέλασης προσφύγων στην σύγχρονη Ιστορία.
Τα ξημερώματα της Δευτέρας 4ης Απριλίου 2016, η συνθήκη της Γενεύης (Αρθρον 33. - 1. Ουδεµία Συµβαλλοµένη Χώρα θα απελαύνη ή θα επαναπροωθή, καθ' οιονδήποτε τρόπον, Πρόσφυγας, εις τα σύνορα εδαφών ένθα η ζωή ή ελευθερία αυτών απειλούνται δια λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητος,κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών πεποιθήσεων.) έπαψε να ισχύει για τον ευρωπαϊκό κόσμο με την Ελλάδα ως επιλεγμένο τόπο εφαρμογής μίας νέα φασιστικής τακτικής. Πέρα από τη συνθήκη της Γενεύης, η Ευρωπαϊκή Ένωση φανέρωσε την απόλυτη φτώχεια της στις έννοιες της ανθρωπιάς και του δίκαιου.
Η κατρακύλα όμως είναι μεγαλύτερη αφού οι φωτογραφίες της πρώτης απέλασης που δημοσιεύθηκαν παρουσιάζουν τους μετανάστες αλυσοδεμένους, θέλοντας να δείξουν το πόσο επικίνδυνοι είναι και τους αστυνομικούς-συνοδούς με μάσκες στο πρόσωπο, προσπαθώντας έτσι να μας πείσουν πως οι "μη ευπρόσδεκτοι" είναι και φορείς ασθενειών. Θα μπορούσε κάποιος να με χαρακτηρίσει υπερβολικό στην αντίδρασή μου όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής που πήραν οι αστυνομικοί. Η στάση μου όμως είναι βάσιμη με την απόφαση ενός αστυνομικού να μη φορέσει τη μάσκα (δημοσιευμένη φωτογραφία από το εσωτερικό του πλοίου), δείχνοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο το πόσο ψεύτικο είναι το σκηνικό που στήνεται καθημερινά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Εξάλλου είναι φανερό πως καιρό τώρα τα Μ.Μ.Ε. έχουν κάνει τα πάντα για να μετατρέψουν τα θύματα της Δύσης σε θύτες ώστε να μπορούν οι αποφάσεις των δυτικών φασιστικών κυβερνήσεων να γίνονται με τη σύνεση της κοινής γνώμης.
Δυστυχώς η Ελλάδα δέχτηκε να παίξει τον ρόλο του οργανωτή αυτής της μαζικής απέλασης, στέλνοντας τους σύγχρονους "της γης κολασμένους" σε μία χώρα που όχι μόνο δεν είναι δημοκρατική αλλά δε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και βρίσκεται σε μία σιωπηλή δίνη ενός εσωτερικού πολέμου.
Η 4η Απρίλη του 2016 θα μείνει στην Ιστορία ως μία μέρα ντροπής.
Φωτογραφία ανάρτησης: Μάριος Λώλος
Φαντάζομαι και για κάποιους συντοπίτες σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς οι λαοί έχουν πέσει θύματα της παραπληροφόρησης και της τρομοκρατίας. Δε συμφωνώ με τις αντιδράσεις των συντοπιτών μου, όμως δυσκολεύομαι να τους κατηγορήσω ως θεατής των εξελίξεων. Ας μη χωριζόμαστε σε δύο στρατόπεδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιος είναι πρόσφυγας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόσφυγας είναι το άτομο
« που βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του ή του τόπου κατοικίας του, έχει δικαιολογημένο φόβο δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ορισμένη κοινωνική ομάδα ή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και εξαιτίας αυτού του φόβου δίωξης αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να απολαμβάνει την προστασία αυτής της χώρας ή την επιστροφή σ' αυτήν.»
ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ 1951 ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ («Σύμβαση της Γενεύης»)
Τα πρόσωπα, για τα οποία αποφασίστηκε βάση δίκαιης διαδικασίας ότι δεν χρειάζονται διεθνή προστασία, είναι στην ίδια κατάσταση με αυτή των υπόλοιπων αλλοδαπών που παραμένουν αντικανονικά στην επικράτεια μιας χώρας, και μπορούν να απελαθούν.
Συμπέρασμα: Πέρα απο συναισθηματισμούς τα άτομα που απελαύνονται προφανώς και σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενευης δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως προσφυγες ωστε να δικαιούνται άσυλο και ως εκτούτου η χώρα οφείλει να τους απελάσει. Αν η χώρα εφάρμοζε το νόμο και τη συνθήκη εξ αρχής δεν θα είχαμε τώρα οδηγηθεί σε αυτή τη δεινή θέση.