Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Μια Παναγιά...


Μέσα στους περίεργους καιρούς που διανύουμε και στα επικίνδυνα μονοπάτια που ξεκινήσαμε πάλι να διασχίζουμε, θα σταθώ μπροστά στο υπέροχο χαμόγελο και στο ελπιδοφόρο βλέμμα αυτής της μάνας.
Την ώρα που συνάνθρωποί μας πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, ας αρκεστούμε στην παραπάνω φωτογραφία κι ας αναλογιστούμε πως κι εκείνη η γυναίκα μαζί με το βρέφος της θα μπορούσαν να ήταν δυο ακόμα άψυχα σώματα στις ακρογιαλιές των νησιών μας. Μιας κι έχουμε συνηθίσει τον θάνατο, ας σοκαριστούμε με την ομορφιά της ζωής κι ας ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο στον Γολγοθά των προσφύγων. 
Οι πολιτικοί έδειξαν για μία ακόμη φορά το γελοίο πρόσωπό τους. Άδειασε η Λέσβος από τους πρόσφυγες για να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό με τους Ευρωπαίους απεσταλμένους. Μέχρι εκεί φθάνει η ευαισθησία τους. Ας πάμε τη δικιά μας χιλιάδες βήματα πιο πέρα από την δική τους...
Μπορούμε να προσφέρουμε. 
Μπορούμε για γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μέσα σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
Εξάλλου, τι πιο συγκινητικός λόγος στο να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο όταν γνωρίζουμε πως μέσα σ' αυτούς τους ανθρώπους περιφέρεται μία σύγχρονη Παναγιά...

6 σχόλια:

 1. Μικρά καθημερινά θαύματα στη δύσκολη μοίρα αυτών των ανθρώπων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μι Παναγια δεν θα μπορουσε καποιος να το εκφρασει πιο σωστα καλημερα !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα/Καλησπέρα,

  Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφία της ανάρτησής σας. Εάν δεν είναι δική σας, μήπως ξέρετε την "πηγή" για να την αναφέρουμε στην ανάρτησή μας? To TinEye δεν την έχει.

  Ευχαριστούμε

  /σρ


  http://ekto1972.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα σας. Η φωτογραφία έχει δημοσιευθεί πολλές φορές κι από διάφορα site τους τελευταίους μήνες. Νομίζω πως μπορείτε να την δημοσιεύσετε ελεύθερα.
  Καλές γιορτές

  ΑπάντησηΔιαγραφή