Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ποιους θα συλλαμβάνετε ρε;



Το σλόγκαν "Πρώτη Φορά Αριστερά" από γελοίο, έχει γίνει πλέον εξοργιστικό. Δε περνάει πια μία μέρα που να μη μας εκνευρίζει μία πράξη ή μία απόφαση ή μία ακόμη ηλίθια ατάκα από τους εκπροσώπους της σημερινής κυβέρνησης.
Πόσο ανθρωπάκια φαίνονται κάποιοι που κάποτε φώναζαν μπροστά στις κάμερες για κυκλώματα παράνομου εμπόριου πετρελαίου και τώρα φιλούν ευλαβικά το χέρι του Αρχιεπίσκοπου κάνοντας κωλοτούμπες στο θέμα της σχολικής κατήχησης.
Πόσο ηλίθιοι δείχνουν άλλοι που δήθεν ανήκουν στον αριστερό χώρο αλλά πιστεύουν στη δράση των ιερών λειψάνων και κράζουν τους ψηφοφόρους που όφειλαν να ξέρουν ποιους ψήφιζαν στις εκλογές του Σεπτέμβρη.
Πόσο αντιπαθητικοί είναι αυτοί που υπόσχονταν την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ενώ τώρα όχι μόνο τον διατηρούν αλλά προστατεύουν την περιουσία της εκκλησίας των παιδεραστών από φόρους και λοιπές οικονομικές επιβαρύνσεις.
Πόσο γελοίοι είναι όσοι ντύνονται στις μέρες μας στα χακί για να το παίξουν πατριώτες...
Τεντώνουν επικίνδυνα τα νεύρα μας και την ανοχή μας. Έχουν την εντύπωση πως έχουν περιθώρια να επιβαρύνουν κι άλλο την ψυχική μας υγεία και να θίξουν περισσότερο την αξιοπρέπειά μας. Αυτό δείχνει η νέα απόφαση που πάρθηκε σχετικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην αύξηση του εισιτηρίου αλλά στη σύλληψη όποιου πιάνεται μέσα στα μέσα συγκοινωνίας χωρίς το πολυπόθητο αυτό απόκομμα.
Να συλλάβετε ποιον ρε;
Τον μεροκαματιάρη που χρησιμοποιεί τα μέσα για να πάει στη δουλειά του, τη στιγμή που αρκετοί είναι απλήρωτοι για μήνες;
Τον φοιτητή που προσπαθεί να σώσει κάτι από το πενιχρό χαρτζιλίκι που του προσφέρουν οι γονείς του;
Τον άνεργο που ντρέπεται να ζητήσει από τους δικούς του λεφτά;
Ποιοι νομίζετε πως χρησιμοποιούν συνήθως τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Οι πλούσιοι;...
Και για να μη παρεξηγούμαι, δεν είμαι ενάντια στην τήρηση των κανόνων. Οι πολίτες οφείλουν να κόβουν εισιτήριο στα μέσα κι όσοι το παραβιάζουν υποχρεούνται να πληρώνουν το πρόστιμο. Η ιδέα όμως της σύλληψης και της μετατροπής του πταίσματος σε πλημμέλημα είναι όχι μόνο εξοργιστική αλλά παίρνει τη μορφή μίας επικίνδυνης φιτιλιάς στην επιτάχυνση της επερχόμενης κοινωνικής έκρηξης.
Την ώρα που κάποιοι μεγαλοαπατεώνες, κλέφτες δημόσιου χρήματος πολλών εκατομμυρίων, βγαίνουν από τις φυλακές με ανόητες δικαιολογίες ή κρύβονται στη Γερμανία και την Κύπρο, τη στιγμή που οι νεοναζί δολοφόνοι αναβάλλουν τη δίκη ξανά και ξανά, και σε μία περίοδο που η κυβέρνηση προστατεύει τα συμφέροντα της εκκλησίας που προστατεύει τους παιδεραστές της, τότε ναι, η απειλή για σύλληψη συμπολιτών μου που δε χτύπησαν εισιτήριο, θα δώσει την αφορμή για βίαια επεισόδια στους δημόσιους χώρους των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Δυστυχώς, οι ύπουλες αποφάσεις της κυβέρνησης, πέρα από τους επιβάτες, ορίζει κι ως θύματα τους ελεγκτές. Αρκετοί απ' αυτούς θα βιώσουν την οργή του κόσμου πάνω τους. Δε νομίζω πως ο κόσμος έχει ξεχάσει το περιστατικό του Περιστερίου με τον θάνατο του πιτσιρικά που δεν είχε εισιτήριο. Σε μία βέβαιη διένεξη μεταξύ ελεγκτών κι επιβατών, θα ρθουν άμεσα οι εικόνες με την αιματοβαμμένη άσφαλτο...
Εξάλλου τι πιο ανακουφιστικό για έναν αδύναμο ηγέτη, στο να βλέπει το ποίμνιό του να αλληλοσφάζεται...
Και εις ανώτερα λοιπόν...

2 σχόλια: