Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Πόσο Χιώτης είμαι;...


Όσοι είμαστε χρήστες του facebook πολλές φορές απαντάμε σε διάφορα κουίζ για να δούμε τα αποτελέσματα που θα μας βγάλουν. Ένα πολύ ενδιαφέρον κουίζ ήταν αυτό που σου έδειχνε πόσο Χιώτης είσαι... Φυσικά το απάντησα και πήρα την παρακάτω απάντηση την οποία θα αναλύω προσθέτοντας την άποψή μου μέσα σε παρενθέσεις...

Χιωτης με τη βούλα!

Εισαι χιωτης, ξερεις τα παντα σχετικα με τη μαστιχα (το κατά δύναμην, νομίζω ότι ότι με ρωτήσεις θα καταφέρω να σου απαντήσω), εχεις δοκιμασει τα παντα απο μαστιχα, μεχρι και την οδοντοπαστα τη δοκιμασες (αυτό και αν είναι αληθινό, κάθε τι που έχει μαστίχα το χω δοκιμάσει αλλά δε περίμενα να πέσει μέσα και στην οδοντόπαστα την οποία την χρησιμοποίησα αλλά δε με ικανοποιήσε ιδιαίτερα και δε την ξανααγόρασα - ήταν και σχετικά ακριβή)! Τα αγαπημενα σου γλυκα ειναι του κουταλιου (ήταν του κουταλιού όταν μου τα σέρβιρε η γιαγιά μου σε γυάλινα μικρά πιατάκια αλλά τώρα λατρεύω τα μασουράκια, όσοι τα χουν δοκιμάσει θα ξέρουν πόσο γευστικά και τέλεια είναι)! Δε συγκρινεις το Καζανιστο με κανενα αλλο ουζο (φυσικά το πιστεύω και το φωνάζω, τα Χιώτικα ούζα είναι πολύ καλύτερα από τα Λεσβιακά), και σιγουρα εχεις βαρκα (όχι δεν έχω βαρκούλα ακόμα)! Η Χιος για σενα ειναι ...ο παραδεισος στην γη (και βέβαια είναι παράδεισος της γης, μπορείς να βρείς τα πάντα, υπέροχες παραλίες, καταπληκτικά χωριά, φιλόξενος κόσμος, μικρές εκπλήξεις σε κάθε στροφή ή στενό της πόλης, μεγάλη ιστορία και άλλα πολλά που τα παρουσιάζω συνέχεια μέσα από το ιστολόγιό μου). Το πασχα για σενα ειναι η ρουκετα και τα βαρελοτα, κατι που σημαινει οτι σιγουρα εχεις γκρεμισει σπιτι με τα πειραματα με το μπαρουτι (η αλήθεια είναι πως μία περίοδο δεν έχανα κανέναν ρουκετοπόλεμο μέχρι τον θάνατο της πρόγιαγιάς μου που από τότε περνάω εκείνη τη μέρα οικογενειακά, όσο για τα βαρελότα ποτέ δε τα πήγαινα καλά, εκεί έπεσε έξω το κουιζ)! Οταν ακους Καμπος το μονο που σου ρχετε στο μυαλο ειναι τα πορτοκαλια και τα μανταρινια (φυσικά ο Κάμπος της Χίου είναι ένα από τα πιο πλούσια μέρη σε προϊόντα, σε ιστορία και σε αρχιτεκτονική, λογικό είναι κάθε φορά που ακούω τη λέξη Κάμπος να σκέφτομαι τη περιοχή της Χίου και όχι τον Θεσσαλικό)! Και τελος σιγουρα ειδες το Θεοφιλος να στουκαρει 2 φορες, μια στη χωρα, και μια στην Αιγνουσσα (αυτό και αν είναι αλήθεια, την πρώτη φορά ήμουν πιτσιρίκι και μόλις ξύπνησα και έμαθα για το συμβαν πήρα το ποδήλατο και κατέβηκα στο λιμάνι να δω το πλοίο που είχε βγεί όλη η μύτη του έξω, απίστευτη εικόνα που έχει αποτυπωθεί από τότε πολύ καθαρά στο μυαλό μου, όσο για την σύγκρουσή του στην Αιγνούσα ήμουν στο φυλάκειο και ακούσαμε την είδηση μέσα από τον ασύρματο πολύ πριν το βγάλουν οι ειδήσεις)!

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα πιστεύω πως το κουίζ εκτός από δύο σημεία στα υπόλοιπα έχει πέσει μέσα. Πάντως δε χρειάζονται τέτοια κουίζ για να επιβεβαιώνεσαι στο πόσο Χιώτης είσαι. Μέσα σου το νιώθεις αυτό και μέσα από τις πράξεις σου. Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν πολύ καλά τον έντονο τοπικισμό μου. Δυστυχώς όμως είμαι ένας τοπικιστής που ζεί μακριά από τον τόπο του. Ίσως αυτό ενισχύει την αγάπη μου για το υπέροχο αυτό νησί.

6 σχόλια:

  1. Τοπικισμος με την καλη εννοια βεβαια..Το τραγικο ειναι οτι οι περισσοτεροι που ζουνε στην Χιο την βριζουν,αλλά δεν μπορουν μακρια της. Εγω προσωπικα παντα περιμενω με ανυπονησια τα Χριστουγεννα,το Πασχα και το καλοκαιρι να παω Χιο...Κοσμος μαζευεται,εθιμα εχουμε(καραβακια,ρουκετοπολεμος,Αγια Μαρκελλα),και πραγματικα ξεχνιεσαι...Δεν ξερω αν θα την παλευα μονιμα αλλά σιγουρα ολοι εχουμε πει τις κακιες μας για την Χιο,αλλά μακρια της δεν μπορουμε...
    Γεια σου ρε Χατζελενη,τοπικιστικο χιωτομπαλο.

    Παχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά έπρεπε να κανείς το τεστ? Ας με ρώταγες να σου έλεγα πόσο Χιώτης είσαι!....Αν και δεν έτυχε να έρθω ακόμα, έχω μάθει όλα τα κατατόπια από σένα, ούτε το Νational geographic τέτοια ενημέρωση!!!!

    Natalia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=yAAqex-RQPs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει!

    Ελπίζω κάποια στιγμή να γευτώ το αυθεντικό χιώτικο μανταρίνι (προς το παρόν το ΄χω δοκιμάσει μόνο σε αφρόλουτρο)!

    Καλό απόγευμα..
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή δέχτηκα και κάποια ειρωνικά σχόλια θα ήθελα να αναφέρω και να με επιβεβαιώσουν όσοι με ΄χουν φίλο στο facebook πως δεν ασχολούμαιμε ηλίθια ερωτηματολόγια. Το συγκεκριμένο μ' άρεσε πολύ σαν θέμα και η απάντησή του σε συγκεκριμένα σημεία ήταν σωστή. Την απάντηση αυτή ήθελα να αναλύσω εδώ μέσα από το blog μου και όχι απλά να παρουσιάσω.
    Μάνο έχεις απόλυτο δίκιο στην απάντησή σου και αυτήν ακριβώς την αποψη έχω και γω... Με καλύπτει απόλυτα το σχόλιό σου.
    Όσο για σένα Ναταλία είσαι το κατάλληλο "θυμα" για να ξεσπάσω πάνω σου τον τοπικισμό μου. Όντως την επόμενη φορά περιμένω από σένα ένα ερωτηματολόγιο και είμαι απάντηση ανάλογα στο πως θα απαντήσω...χαχαχαχα....
    Μαρία είναι ότι καλύτερο να κυκλοφορείς απογευματάκι στα στενά του Κάμπου και με κάθε αεράκι να σου ρχεται η μυρωδιά του μανταρινιού. Πρέπει κάποια στιγμή να το απολαύσεις και αυτό... Καλή η Θεσσαλονίκη αλλά κατέβα και Χίο... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιός πείραξε τον fb friend μας;;;
    Ό,τι θέλεις θα κάνεις..κι αν θέλεις να συμπληρώνεις "ανόητα" ερωτηματολόγια και κουίζ..αυτό θα κάνεις! Ακούς εκεί..λογοκρισία και στα μούτρα τους!! ;-)

    Θα το βάλω στο πρόγραμμα το ταξιδάκι στη Χίο, Γιώργο, το υπόσχομαι! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή